Kommunistischer Jugendverband (KJV)

Jugendliche ArbeiterInnen aller Länder, vereinigt Euch und kämpft gemeinsam!

8. Avusturya Ülke Gençlik Kurultayı Başarıyla Gerçekleştirildi!

Posted by rkjv - Februar 13, 2010

Avusturya 8. Ülke Gençlik kurultayı 6.2.2008 tarihinde Avusturya Linz şehirinde gerçekleştirildi. Avusturya geneli olarak, 20 Delegenin 19`nun hazır bulunması ile birlikte kurultay resmi olarak başlatıldı. Ilk olarak 7.Dönem ÜGK`sı tarafından yapılan kurultay açılışı ve saygı duruşunun ardından Divan seçimine geçildi. Bununla birilikte kurultayımız gündemler ekseninde ÜGK`dan bir arkadaşın yaptığı açılıs konuşmasıyla başlatıldı. Konuşmanın ardından, Divana yapılan ilk önerge ile Siyasi ve Faaliyet raporunun yerleri değıştirildi. Faaliyet raporunun sunumunun ardından, tartışma bölümüne geçildi. Genel olarak bir yıllık Avusturya YDG`nin somut pratik süreçini ve bunun sonuçlarını açmaya çalışan Faaliyet raporu, etkili ve düzeyli tartışmalara sonuç oldu.

 

Alanların sunduğu yerel raporlarla birlikte bir çok özellikle yaşça daha Genç arkadaşın söz aldığı tartışma bölümü uzun tartışmaların ardından sonlandırıldı. Yine devamında 19. Dönem YDG – Merkezi Yürütme Kurulu tarafından hazırlanmıs olan Kriz`de Olan Bilincimiz Değil, Kapitalizmdir! Taraf Olarak – Örgütlenip Büyüyelim; Enternasyonal Mücadeleyi Gelisştirelim!`başlıklı siyasi perpektif yazımızın tartışma bölümüne geçildi.

Bu bölümde Perspektif okunmasının ardından tartışmaya sunuldu. Siyasi perspektife yönelik özelde somut politik içeriğine yönelik getirilen düşünçe ve eleştiriler bir hayli yoğunken yine esasta delegelerin perspektifi somut pratiğimizle birleştirebilme noktasındaki düsünçeleri kurultayımızın politik içeriğine ve potansiyeline çiddi güç katmıştır. Bu iki gündem içerisinde bir çok delege arkadaş söz hakki almış bulundu, ve geçen dönem kurultayımıza göre ise tartışmaların ve söz haklarının daha yoğunluklu olduğunu söylebiliriz. Perspektife yönelik gelen düşünce, eleştiri ve değişiklik önerileri ÜGK`dan bir arkadaşın yaptığı toparlama ile sonuçlandirilirken, yine bu düşünçelerin, eleştiri değişiklik önergelerinin Avusturya YDG kurultayının sonuçları olarak Merkezi Kongreye sunulması kararlaştırıldı.

8.Dönem ÜGK`sının seçiminin ardından, Merkezi kongreye delege seçimi gerçekleştirldi. Kurultayımıza ATIGF`in olmak üzere, ADGH ve RKJV`un (Revolutionär-Kommunistischer Jugendverband) mesajları sunuldu. Kurultayimız 7.Dönem ÜGK`sında bulunan, ve uzun dönem YDG calışmalarında bulunan arkadaşımız tarafından yapılan kapanış konuşmasıyla sonuçlandırıldı.

20. Kongremizin coşkusunun hisedildiği kurultayımız, Avusturya`nın, Vorarlberg, Innsbruck, Wörgl, Viyana ve Linz bölgesinden katılan delegelerin 10 saat`a yakın tartışmalarının ardindan sona erdi. (Avusturya YDG)

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.